• Kom bij ons spelen!

    Kun je een harmonie instrument spelen en lijkt Crescendo je een leuke vereniging of wilde je altijd al een harmonie instrument leren spelen?

Slagwerkgroep

swg

Binnen Crescendo vinden we het belangrijk dat alle leerlingen ervaring opdoen in het samen spelen met elkaar en met andere instrumenten. Samen spelen is iets wat je moet leren, want je moet rekening houden met anderen, je hoort allemaal instrumenten die heel anders klinken dan jouw instrument, er staat een dirigent voor waar je naar moet kijken, je speelt allemaal een andere partij...
Allemaal dingen die anders zijn ten opzichte van wat je in de lessen doet als je alleen speelt of samen met je docent.
En samen spelen is heel sociaal, want je leert nieuwe mensen kennen, je maakt nieuwe vrienden en je doet dingen samen met elkaar.

In de slagwerkgroep speel je stukken die geschreven zijn voor 4 tot 40 mensen, afhankelijk van hoeveel mensen er mee doen.
Je speelt dan samen op verschillende instrumenten zoals Snaredrum, Bassdrum, Bongo’s, Conga’s, Pauken, Drumstel, Cowbell en Tamboerijn. Soms gebruiken we ook melodie instrumenten zoals de Xylofoon, Klokkenspel en Vibrafoon. Doel van de slagwerkgroep is om het samenspel te verbeteren en om je kennis te laten maken met de verschillende instrumenten. Wat je (nog) niet kunt bespelen wordt je spelenderwijs aangeleerd en zo raak je steeds breder opgeleid als slagwerker.
Een vorm van gehoorbescherming is verplicht voor alle deelnemers aan de slagwerkgroep !!!

Slagwerkgroep  Elke week op vrijdag van 19.15 -21.00 uur
Instructeur  Pieter Senden


Pieter SendenDe instructeur
Pieter Senden werd in 1975 geboren als jongste telg uit het muzikale gezin Senden.
Al op jonge leeftijd ging hij met zijn vader en zussen mee naar de repetities en concerten van de Shell Harmonie Amsterdam en toen hij 7 jaar was kreeg hij zijn eerste drumstel.
Via lessen aan de muziekschool Heiloo kwam Pieter terecht bij Harmonie Caecilia Heiloo, het Regionaal Jeugd Orkest en andere orkesten.

Na jarenlang in verschillende harmonieorkesten te hebben gespeeld werd hij in 2002 gevraagd om les te gaan geven. Eerst nog als leuke bijbaan, maar tegenwoordig geeft Pieter vijd dagen per week les en dirigeert hij diverse
slagwerkgroepen.

Daarnaast houd hij zich beter met het adviseren van verenigingen inzake instrumentarium, bemiddeld hij in de aankopen van drumstellen en kunt u hem ook inhuren voor het stemmen, onderhouden of reviseren van drumstellen, pauken en andere slagwerkinstrumenten.

Momenteel geeft Pieter les bij Harmonie Koning Willem III uit Beneden-Leeuwen, Manderen Maarn, Crescendo Baarn en Caecilia Scherpenzeel.