• Kom bij ons spelen!

    Kun je een harmonie instrument spelen en lijkt Crescendo je een leuke vereniging of wilde je altijd al een harmonie instrument leren spelen?

24 juni 2017

lokken en kanonnen op Brink Baarn

BAARN - Zaterdag 24 juni hieldt muziekvereniging Crescendo een prachtig evenement op de Brink. Vanaf 15.00 uur werd het publiek verrast met klanken van het jubilerende carillon uit de Pauluskerk. Gastbeiaardier David van der Vlies speelde stukken van Chopin en Mozart maar ook van Belle Perez en Metallica. Daarna wisselden het harmonieorkest Crescendo en het concertorkest Wilskracht uit Amersfoort elkaar af om aan het einde van de middag enkele stukken gezamenlijk ten gehore te brengen.

De finale van de middag, was overweldigend. Beide orkesten samen, onder leiding van dirigent Kees Kramer, speelden Ouverture 1812 van Tsjaikovski.

Dit prachtige stuk beeld de overwinning van de Russen op de Fransen in 1812 uit met een vertolking van het Russische volkslied en de Franse Marseillaise. Na de plechtige opening zijn ook de krijgsverwikkelingen goed hoorbaar in dit stuk. Vooral het slot wordt steeds luidruchtiger met de klokken van het carillon en vele kanonschoten. De saluutbatterij van het Bastion RA uit Naarden was aanwezig met musketiers en kanonniers in Napoleontische kledij. Met oorverdovend geweld kwam deze prachtig muziekmiddag tot een einde. 

zie hier het fotoalbum

Krantenartikel

veel belangstelling voor Tsjakovsky's ouverture 1812 op Baarnse