PioniersOrkest

Het PioniersOrkest is een groep van leerlingen die elke woensdag samenspeelt. Als je 3 maanden les hebt en een heel aantal noten hebt geleerd te spelen op je instrument, mag je naar het PioniersOrkest.

In het PioniersOrkest spelen we leuke eigentijdse muziek afgewisseld met wat meer klassiekere stukken. Het is ontzettend gezellig om samen muziek te maken, door samen te spelen leer je van elkaar, maak je nieuwe vrienden en werk je naar een gezamenlijk muzikaal doel.

Wat doen we in het PioniersOrkest? Op de woensdag is het gezellig druk in het repetitielokaal van Crescendo. We beginnen de repetitie met een inspeelstuk, om even lekker warm te blazen. Daarna gaan we geconcentreerd een rondje “stemmen”, want als de instrumenten zuiver gestemd zijn, klinkt alles nog veel mooier! Daarna oefenen we op een aantal stukken.

Daarbij proberen we ook nieuwe dingen uit:

  • goed kijken naar de dirigent, maar ook eens zelf dirigeren
  • nieuwe ritmes, die we ook wel eens allemaal met slagwerk spelen
  • voor wie wil: een solo spelen om je instrument te laten horen
  • de theorie die we tegenkomen bespreken we
  • samen oefenen aan een concert
  • canons spelen etc.

Aan het einde van de repetitie spelen we ons favoriete stuk van dat moment en kunnen we voldaan naar huis!

REPETITIES: Woensdagavond 18.15-19.15 uur
CONTRIBUTIE: €21,50 per maand
CONTACT: muziekschool@crescendobaarn.nl

MUZIKAAL LEIDER: Laura Spek

Onderstaand filmpje geeft een leuke indruk van het PioniersOrkest

Laura Spek

Laura Spek is geboren op 30 januari 1960, en heeft accordeon les, blokfluitles en zangles gevolgd. In 1986 behaalde zij het diploma van de Gehrels C-cursus muziek voor het basisonderwijs. Van 1986 – 1997 was zij vakdocent muziek en blokfluit op diverse basisscholen in Apeldoorn, Ede, Bussum en Baarn. Ook heeft zij enige jaren blokfluitlessen verzorgd op de VU te Hoevelaken.

Laura is een docente met veel inlevingsvermogen en kinderen voelen zich heel snel veilig en vertrouwd, dat zal niet in de laatste plaats komen door haar pedagogische kwaliteiten.Sinds 2008 geeft zij blokfluitles bij Crescendo, waar wij ontzettend blij mee zijn! Naast de blokfluitklas begeleidt Laura ook het PioniersOrkest