Activiteiten

Crescendo bruist van enthousiasme

Muziekvereniging Crescendo is zeer actief in de Baarnsche samenleving. Niet alleen als vereniging en muziekschool maar ook in het basisonderwijs vervult Crescendo een belangrijke taak. 

Maar ook in het culturele en politieke veld speelt Crescendo haar deuntje mee. Telkens weer organiseert Crescendo fantastische optredens en concerten voor een groot publiek en in de meeste gevallen samen met andere Baarnsche Culturele groepen of verenigingen.

Daarnaast help Crescendo gemeente Baarn met de culturele invulling van de gemeentelijke cultuurnota en is zij actief in diverse overlegorganen over het culturele leven in Baarn.

24 September: Sing Along 2022!

Ook dit jaar organiseert Crescendo weer de Sing Along op de Brink in Baarn.
Met medewerking van Gaby Kaihatu zullen o.a. nummers van Burt Bacharach aan bod komen.

Meezingen kan altijd op 24 september, maar als u ook onderdeel wilt uitmaken van het Sing Along projectkoor, geef u dan op via harmonieorkest@crescendobaarn.nl

Zaterdagavond 21 mei gaf het harmonieorkest van muziekvereniging Crescendo een concert in het Huis van Eemnes. Met het thema Ode to Freedom werd stilgestaan hoe belangrijk vrijheid is in deze tijd. Wat aanvankelijk een verwijzing was naar het beëindigen van alle coronamaatregelen, kreeg na een week repeteren een extra lading door de ontwikkelingen in de wereld. Voor dit concert werden naast sponsoren, donateurs en vrienden, ook Oekraïense gastgezinnen uit Baarn en omstreken uitgenodigd. November 2019 was het de laatste keer dat het orkest speelde in een theater, extra fijn dat er nu grote publieke belangstelling was en de zaal volledig vol zat. Speciaal voor de Oekraïense gasten werd de avond geopend met het Oekraïense Volkslied, dat uiteraard enorm gewaardeerd werd.
Na 2 jaar beperkt te zijn door Corona maatregelen was het vanaf midden maart 2022 weer mogelijk om met het voltallige orkest te repeteren en kon het zich voorbereiden op een prachtige uitvoering. Het harmonieorkest liet zich weer op volle sterkte zien en horen. Het publiek werd vermaakt met een gevarieerd en avondvullend programma. In het prachtige concertstuk ‘The Armenian Dances’ konden veel muzikanten solistisch excelleren. Daarnaast werd veel film- en musicalmuziek gespeeld zoals The Magnificant Seven, Schindler’s List, Skyfall en Westside Story. In het muziekstuk Il Triello van Morricone nam Carel Tukker op trompet de solopartij voor zijn rekening.

Complimenten voor dirigent Kees Kramer, die het orkest de afgelopen maanden naar dit niveau heeft weten te tillen. Kees gaf op zijn beurt de complimenten aan alle muzikanten die in corona tijd individueel door zijn blijven spelen en op de repetitie maximale inzet hebben getoond om dit fantastische resultaat neer te zetten. “Dat het orkest dit heeft bereikt in zo’n korte voorbereidingstijd zegt iets over de kracht van het orkest en de vereniging. Daar mogen we trots en enorm dankbaar voor zijn”, aldus een trotse dirigent.

Crescendo geeft High 5 cursussen blokfluit en slagwerk voor leerlingen van de basisschool!

Vier lessen voor 6 euro per cursus.
Meld je aan via https://www.activity4kids.nl/culture4kids/baarn
Blokfluit: dinsdagmiddagen 15, 22, 29 maart en 5 april; van 15.35 uur tot 16.05 uur; docente Laura Spek
Slagwerk: vrijdagavonden 18, 25 maart en 1 en 8 april van 19.00 uur tot 19.30 uur; docent Jaap Firet
Instrumenten krijg je in bruikleen.
Locatie: verenigingsgebouw van Crescendo aan de Plataanlaan 3 in Baarn.

Geslaagde worskshop Cultuur Actief Baarn

2 juli 2021 vond de laatste slagwerkworkshop plaats op de Amalia Astro school voor de leerlingen van groep 7. Het publiek bestond uit de leerlingen van de groepen 5 en 6. Onder de aanwezigen waren ook wethouder Hugo Prakke, Barbara Wittebol en Ellen Nanning van Kunst Centraal, Loles Bobo directeur van de Amalia-Astro school en Johan Laseur van Crescendo.

4 en 5 mei 2021

Voor het comité 4 & 5 mei Baarn heeft Muziekvereniging Crescendo Baarn tijdens de Corona periode het Wilhelmus opgenomen voor de Dodenherdenking op 4 mei en de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei 2021.

Agenda

25 December
Het StudieOrkest ondersteunt de kerkdienst bij Sherpa

10 December
Het StudieOrkest neemt deel aan het Jeugdfestival Opperdoes

26 November 20:00 Paaskerk Baarn
Najaarsconcert met ons HarmonieOrkest en het orkest OrVeO uit Loenen aan de Vecht

24 September 16:00
Sing Along met Gaby Kaihatu, HarmonieOrkest, StudieOrkest en Projectkoor

3 juli
Gluren bij de buren met medewerking van ons klarinetensemble

2 juli
Verenigingsconcert met alle onderdelen in de Pekingtuin

21 mei
Concert HarmonieOrkest in het Huis van Eemnes, Noordersingel 4, 3755 EZ Eemnes

4 mei
Dodenherdenking m.m.v van het HarmonieOrkest

27 april
Koningsdag m.m.v. het HarmonieOrkest

17 april
Paasviering Sherpa m.m.v. het StudieOrkest

9 april 20:00
Dubbelconcert O.Z.O.D Tricht en het StudieOrkest van Crescendo in het Dorpshuis in Tricht, Prins Johan Frisoplaats 1A, 4196 AC Tricht