Activiteiten

Crescendo bruist van enthousiasme

Muziekvereniging Crescendo is zeer actief in de Baarnsche samenleving. Niet alleen als vereniging en muziekschool maar ook in het basisonderwijs vervult Crescendo een belangrijke taak. 

Maar ook in het culturele en politieke veld speelt Crescendo haar deuntje mee. Telkens weer organiseert Crescendo fantastische optredens en concerten voor een groot publiek en in de meeste gevallen samen met andere Baarnsche Culturele groepen of verenigingen.

Daarnaast help Crescendo gemeente Baarn met de culturele invulling van de gemeentelijke cultuurnota en is zij actief in diverse overlegorganen over het culturele leven in Baarn.

Crescendo biedt via activity4kids dit najaar 4 cursussen aan!

Naast blokfluit en slagwerk nu ook “Ontdek de klarinet” en een “Muzikale Quest”.
Meld je aan via https://www.activity4kids.nl/culture4kids/baarn/cursussen/1000032065/muziek

Geslaagde worskshop Cultuur Actief Baarn

Afgelopen vrijdagmiddag 2 juli vond de laatste slagwerkworkshop plaats op de Amalia Astro school voor de leerlingen van groep 7. Het publiek bestond uit de leerlingen van de groepen 5 en 6. Onder de aanwezigen waren ook wethouder Hugo Prakke, Barbara Wittebol en Ellen Nanning van Kunst Centraal, Loles Bobo directeur van de Amalia-Astro school en Johan Laseur van Crescendo.

Cultuur Actief Baarn wordt aan de basisscholen aangeboden door de gemeente Baarn en kent een programma van 4 lessen dat door een vakdocent van een culturele vereniging uit Baarn in de klas of op het schoolplein wordt verzorgd. Kunst Centraal verzorgt de organisatie en planning van het programma  en beheert het budget. De Amalia-Astro school heeft gekozen voor 4 slagwerkworkshops door Muziekvereniging Crescendo. De slagwerkworkshop werd op 4 vrijdagmiddagen op het schoolplein verzorgd door de slagwerkinstructeur van Crescendo, Jaap Firet. Het nodige duurzame materiaal voor een groep van 30 kinderen is ingekocht bij een van de bouwmarkten en bestaat uit verschillende cementkuipen, grote en kleine verfemmers. Jaap werd ondersteund door Crescendo-lid Dylan Kuijer.

In 4 weken naar een concert

Tijdens de workshops worden de leerlingen geënthousiasmeerd om een slagwerkinstrument te gaan bespelen in groepsverband en wordt hun creativiteit gestimuleerd. Op de 4devrijdag werd een schoolplein concert gegeven voor andere kinderen van de school en de gemeente. Tijdens dit concert werd een samba gespeeld en traden ook enkele kinderen op die zelf een creatief ritmestukje hebben ingestudeerd. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om dit concert te herhalen tijdens een openlucht concert in de Pekingtuin op zaterdagmiddag 10 juli. Na afloop reageerden de gemeente en de school zeer enthousiast. Bij het aanbod dat voor het najaar op de planning staat wordt deze workshop wederom aangeboden.

4 en 5 mei

Voor het comité 4 & 5 mei Baarn heeft Muziekvereniging Crescendo Baarn tijdens de Corona periode het Wilhelmus opgenomen voor de Dodenherdenking op 4 mei en de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei 2021.

Agenda

10 april  12:00 – ca 16:00
Kasteel Groeneveld door het klarinetensemble en het koperensemble

4 mei 
Opname koralen en Wilhelmus door Harmonie orkest zal worden uitgezonden op RTV Baarn.

2 juli 
Laatste slagwerkworkshop op de Amalia Astro school voor de leerlingen van groep 7

10 juli 15:00 – ca 17:00
” Wij zijn er weer” concert door alle onderdelen van Crescendo in de Pekingtuin. We beginnen met onze blokfluitklas, blazersklas, slagwerkgroep, ensembles en eindigen met het StudieOrkest en HarmonieOrkest

4 september
Open Deuren Route: activiteiten bij ons verenigingsgebouw. Kom een instrument uitproberen en schrijf je in voor een proefles!

5 september
Gluren bij de buren met medewerking van ons klarinetensemble

21 november
Concert in het Huis van Eemnes door het StudieOrkest samen met het Slagwerkensemble en het Klarinetensemble