Declaratiefonds

Declaratiefonds voor sport- en cultuuractiviteiten voor kinderen tot 18 jaar.
Zie ook: https://www.baarn.nl/declaratiefonds

Wat is het?
Het declaratiefonds is bedoeld voor inwoners van de gemeente Baarn, die een lager inkomen hebben dan 115% van hun bijstandsnorm. De normenlijst vindt u onderaan deze pagina. Via het declaratiefonds kunt u een vergoeding krijgen voor activiteiten op cultureel, maatschappelijk, sportief en recreatief gebied.

Hoe werkt het?
Per kalenderjaar kunt u een bedrag van € 130,00 per gezinslid ontvangen.

Een extra vergoeding van € 225,00 is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar die aan sport en/of cultuur activiteiten meedoen.

Wat moet ik doen?
Eénmaal per jaar kunt u een aanvraag voor het hele gezin indienen.

Het is mogelijk om tot en met 31 januari van het nieuwe jaar, een aanvraag over het vorige jaar in te dienen. Zorgt u er in dit geval wel voor dat u alle nota’s meestuurt die van belang zijn. U bent verplicht om aan te tonen waaraan u het geld hebt uitgegeven.

Als u de aanvraag aan het begin of in de loop van het jaar indient, dan kunt u de totale bijdrage als een ‘voorschot’ uitgekeerd krijgen.
Als er sprake is van een aanvraag voor sport en cultuuractiviteiten voor kinderen van 4 tot 18 jaar, moet er voor ieder kind waarvoor u de vergoeding aanvraagt, tenminste 1 betaalbewijs bij de aanvraag zitten.
De resterende nota’s kunt u aan het einde van het jaar, maar vóór 1 februari van het nieuwe jaar, inleveren.

Wat moet ik meenemen?
de aanvraagformulieren zijn elk jaar vanaf 1 februari verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis, bij het Loket Wonen, Zorg en Welzijn of bij Wegwijs. U kunt de aanvraag ook digitaal doen via onderstaande link.

Digitaal aanvragen
Aanvraag Declaratiefonds met DigiD

Contact
Bij vragen kunt u contact opnemen met:

Loket Wonen, Zorg en Welzijn
(035) 548 16 11 (op werkdagen van 08.00 tot 12.00 uur)
zorgloket@baarn.nl

of

Wegwijs
Eemnesserweg 17
(035) 543 62 22
wegwijs@welzijnbaarn.nl