Dwarsfluit

De dwarsfluit – meestal kortweg fluit genoemd – wordt, zoals de naam aangeeft, dwars op de lippen geblazen. Hoewel meestal gemaakt van metaal, behoort ook dit instrument tot de houtblazers.
De dwarsfluit is na de piccolo het hoogste instrument van de houtblazerssectie in een orkest. Ze vormden een alternatief voor de gangbare blokfluiten: orkestbezettingen werden steeds groter en vroegen om instrumenten met een luidere klank. Met een bereik van 3 octaven heeft het instrument veel mogelijkheden. De dwarsfluit komt in alle muziekstijlen voor; klassiek, harmonie,  jazz, funk en pop.  

De individuele opleiding wordt verzorgd met een aan de leerling aangepaste lesmethode. Dit bespreek je samen met je docent. De lessen duren 30 minuten en er worden 36 tot 40 lessen per jaar gegeven. Wil je af en toe een langere les (bijvoorbeeld 45 of 60 minuten), dan kun je dat bespreken met je docent.

LEEFTIJD VANAF: 8 jaar
PROEFLES: Gratis
LESDUUR: 30 minuten (45 of 60 minuten les is ook mogelijk)
AANTAL LESSEN PER JAAR: 36 tot 40 lessen
LESDAGEN: Vrijdag
TARIEF 30 MINUTEN TOT 18 JAAR: € 19,50
TARIEF 30 MINUTEN TOT 21 JAAR: € 23,00
TARIEF 30 MINUTEN OUDER DAN 21 JAAR: € 26,65
CONTRIBUTIE: vanaf € 13,00 per maand (zie pagina lidmaatschap)
CONTACT MUZIEKSCHOOL: muziekschool@crescendobaarn.nl
DOCENT: Laura Dijkhoff

Laura Dijkhoff

De dwarsfluit heeft een mooie warme klank en na een paar lessen kun je er al best veel verschillende liedjes op spelen. Dat komt goed uit, want daardoor kun je ook snel meespelen bij een van de orkesten van Crescendo. Samen muziek maken is het leukste wat er is! In de lessen gaat plezier hebben in muziek maken hand in hand met het leren beheersen van je instrument. Dwarsfluit is veelzijdig en geschikt voor veel muziekstijlen: van klassieke muziek tot filmhits en van musicalliedjes tot popmuziek. Zo kun je je ademtechniek, vingervlugheid en klank ontwikkelen via jouw favoriete muziek.

Oefening baart kunst… om goed vooruit te gaan met dwarsfluit spelen, kun je het beste elke dag even oefenen. In het begin is 15 minuten al voldoende.