HarmonieOrkest

Het harmonieorkest van Crescendo, thans onder leiding van Kees Kramer, is het “oudste” onderdeel van de muziekvereniging. Echter de laatste vijftien jaar is dit orkest enorm gegroeid in aantal muzikanten en in kwaliteit. Momenteel spelen ongeveer vijfenvijftig leden in dit fantastische orkest.

Het niveau is HaFaBra eerste divisie en het repertoir is van klassiek tot modern. Er worden jaarlijks diverse optredens verzorgd waaronder ook concerten met solisten of andere muziekgezelschappen. Het is naast een geweldig orkest ook een leuke vriendenclub waar een ieder zich snel thuis zal voelen.

REPETITIES: Dinsdagavond 19.45-22.00 uur
CONTRIBUTIE: €24,50 per maand
CONTACTPERSOON: Albert Snippert (harmonieorkest@crescendobaarn.nl)
MUZIKAAL LEIDER: Kees Kramer

Onderstaand een film van een dinsdagavond repetitie van het harmonieorkest

Kees Kramer

Kees Kramer (1969) werd geboren in Rotterdam en studeerde slagwerk (Docerend Musicus) en praktijkdiploma Harmonie/Fanfare Orkestdirectie. Kees studeerde daarna aan het Brabants Conservatorium te Tilburg met als hoofdvak Harmonie/Fanfare Orkestdirectie. Hier behaalde hij zijn Groot Diploma (Uitvoerend Musicus).

Kees is naast muzikaal leider van het Harmonieorkest van Crescendo uit Baarn ook muzikaal leider van diverse andere orkesten en is lang als slagwerkdocent werkzaam geweest. Kees is zelfstandig ondernemer en voert diverse projecten binnen de muziekwereld uit. Zo was hij bijvoorbeeld artistiek coördinator van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waar hij dagelijks binnen de professionele symfonische muziekwereld actief was.

Voorts is vermeldenswaard dat hij niet alleen dirigeert, maar ook arrangeert, jureert, en zich reeds vele jaren heeft gespecialiseerd in het leven en werk van de Australische componist/pianist Percy Grainger.