Klarinet

Er bestaan klarinetten in verschillende formaten.

De kleinste is de esklarinet. Deze klinkt het hoogst.
Dan in volgorde van grootte krijg je de besklarinet,  A klarinet, altklarinet en basklarinet. De A klarinet wordt in harmoniebezetting niet gebruikt.

 

De meest gebruikte klarinet van de klarinetfamilie is de besklarinet. Die heet besklarinet omdat als je een C op een piano hoort, klinkt dat hetzelfde als een BES op een klarinet.
In harmonieorkesten wordt ook de esklarinet en basklarinet veel gebruikt. Bij Crescendo zijn is ook de alt klarinet present.
De klarinet is één van de
meest veelzijdige instrumenten met zeer veel mogelijkheden; wat violen zijn voor een symphonie orkest zijn de klarinetten voor een harmonie orkest.

De individuele opleiding wordt verzorgd met een aan de leerling aangepaste lesmethode. Dit bespreek je samen met je docent. De lessen duren 30 minuten en er worden 36 tot 40 lessen per jaar gegeven. Wil je af en toe een langere les (bijvoorbeeld 45 of 60 minuten), dan kun je dat bespreken met je docent.

LEEFTIJD VANAF: 8 jaar
PROEFLES: Gratis
LESDUUR: 30 minuten (45 of 60 minuten les is ook mogelijk)
AANTAL LESSEN PER JAAR: 36 tot 40 lessen
LESDAGEN: Maandag en woensdag
TARIEF 30 MINUTEN TOT 18 JAAR: € 20,35
TARIEF 30 MINUTEN TOT 21 JAAR: € 23,85
TARIEF 30 MINUTEN OUDER DAN 21 JAAR: € 28,85
CONTRIBUTIE: vanaf € 13,00 per maand (zie pagina lidmaatschap)
CONTACTPERSOON MUZIEKSCHOOL: Sonja Leijen (muziekschool@crescendobaarn.nl)
DOCENT: Marieke Vos

 

Marieke Vos

Marieke Vos (Amersfoort 1990) groeide op in een muzikaal gezin. Haar eerste klarinetlessen kreeg zij van haar vader Kees Vos. Vanaf haar twaalfde kreeg zij les van klarinettist Jan Jansen in Rotterdam.Marieke studeerde in 2013 af aan het conservatorium van Amsterdam.Marieke is klarinettiste en oprichtster van het Nederlands Kamermuziek Ensemble. Het ensemble is naast de concertpodia in binnen en buitenland regelmatig te horen op NPO Radio 4 en te zien op Brava TV en speelde live bij Podium Witteman op NPO 2.

Marieke is als kamermusicus en als soliste te horen op festivals als o.a. het Gergiev Festival in Rotterdam, het Grachtenfestival in Amsterdam en het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht.

Daarnaast is Marieke verbonden aan Harlekijn Holland – de onderneming van Herman van Veen, als artistiek leider van de kamermuziekserie en het Paltz Kamermuziekfestival in het Herman van Veen Arts Center te Soest.Marieke is prijswinnaar bij het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en speelt op een Leitner & Kraus klarinet, gebouwd in 2007.
Sinds 2009 geeft zij klarinetles aan kinderen en volwassenen, beginnend en gevorderd. Met haar muzikale ervaring, enthousiasme en mogelijkheden hebben wij aan haar een geweldige docente.