Klarinet

Er bestaan klarinetten in verschillende formaten.

De kleinste is de esklarinet. Deze klinkt het hoogst.
Dan in volgorde van grootte krijg je de besklarinet,  A klarinet, altklarinet en basklarinet. De A klarinet wordt in harmoniebezetting niet gebruikt.

 

De meest gebruikte klarinet van de klarinetfamilie is de besklarinet. Die heet besklarinet omdat als je een C op een piano hoort, klinkt dat hetzelfde als een BES op een klarinet.
In harmonieorkesten wordt ook de esklarinet en basklarinet veel gebruikt. Bij Crescendo zijn is ook de alt klarinet present.
De klarinet is één van de
meest veelzijdige instrumenten met zeer veel mogelijkheden; wat violen zijn voor een symphonie orkest zijn de klarinetten voor een harmonie orkest.

De individuele opleiding wordt verzorgd met een aan de leerling aangepaste lesmethode. Dit bespreek je samen met je docent. De lessen duren 30 minuten en er worden 36 tot 40 lessen per jaar gegeven. Wil je af en toe een langere les (bijvoorbeeld 45 of 60 minuten), dan kun je dat bespreken met je docent.

LEEFTIJD VANAF: 7 jaar
PROEFLES: Gratis
LESDUUR: 30 minuten (45 of 60 minuten les is ook mogelijk)
AANTAL LESSEN PER JAAR: 36 tot 40 lessen
LESDAGEN: Maandag en woensdag
TARIEF 30 MINUTEN TOT 18 JAAR: € 22,50
TARIEF 30 MINUTEN TOT 21 JAAR: € 25,00
TARIEF 30 MINUTEN OUDER DAN 21 JAAR: € 30,25
CONTRIBUTIE: vanaf € 13,00 per maand (zie pagina lidmaatschap)
CONTACTPERSOON MUZIEKSCHOOL: Sonja Leijen (muziekschool@crescendobaarn.nl)
DOCENT: naar keuze Marieke Vos of Moniek Schippers

 

Marieke Vos

Marieke Vos (Amersfoort 1990) groeide op in een muzikaal gezin. Haar eerste klarinetlessen kreeg zij van haar vader Kees Vos. Vanaf haar twaalfde kreeg zij les van klarinettist Jan Jansen in Rotterdam. Marieke studeerde in 2013 af aan het conservatorium van Amsterdam. Marieke is klarinettiste en oprichtster van het Nederlands Kamermuziek Ensemble. Het ensemble is naast de concertpodia in binnen en buitenland regelmatig te horen en te zien op radio en tv. 

Sinds 2009 geeft zij klarinetles aan kinderen en volwassenen, beginnend en gevorderd. Met haar muzikale ervaring, enthousiasme en mogelijkheden hebben wij aan haar een geweldige docente.

Moniek Schippers (1984) begon op 9 jarige leeftijd met klarinetlessen bij muziekvereniging Wilhelmina, te Glanerbrug. Na de middelbare school is Moniek gaan studeren aan het conservatorium van Rotterdam bij Jan Jansen, in 2008 afgestudeerd en 2 jaar later in Amsterdam bij Harmen de Boer cum laude geslaagd voor haar master diploma klarinet. Moniek heeft in Amsterdam ook nog 2 jaar basklarinet gestudeerd bij Erik van Deuren

Al ruim 18 jaar geeft ze met heel veel plezier les. De ervaringen die ze heeft opgedaan, en nog steeds opdoet, tijdens spannende concerten in orkesten óf in kamermuziekbezetting neemt ze mee in de lessen om zo de leerlingen weer te kunnen inspireren en vooral met heel plezier muziek te laten maken!