Klassenorkest

Tijdens het Klassenorkest wordt de klas een echt orkest. Samen leren in een orkest is niet alleen leuk maar ook nuttig en zinvol. Kinderen ontwikkelen tijdens Klassenorkest een groot aantal competenties. De positieve effecten van muziekonderwijs op de persoonlijke ontwikkeling van kinderen is een zeer actueel thema, en is de laatste tijd volop in de media aanwezig.Het Klassenorkest wordt gevormd vanaf groep 5. De klas vormt een orkest en krijgt onderwijs verzorgd door een team van muziekdocenten. Alle leerlingen zullen tijdens de lessen op echte instrumenten uit een orkest spelen. Naast het spelen komen alle andere domeinen van muziekonderwijs aan bod, zoals luisteren, bewegen, noteren/componeren en natuurlijk zingen. Tijdens de lesperiode wordt gewerkt naar een eindconcert. Voor het structurele muziekonderwijsplan maakt Klassenorkest deel uit van een doorlopende leerlijn muziek, waarin bijvoorbeeld het geleerde in groep 5 de basis vormt voor groep 6.

Met Klassenorkest geeft TacT muziekvereniging Crerscendo de mogelijkheid om muziekonderwijs binnen schooltijd te verzorgen. Het onderwijs is onderdeel van een doorlopende leerlijn, en is eenvoudig in te passen in het onderwijsplan van de basisschool. Samenwerking met TacT Muziek zorgt voor een optimale samenwerking tussen de basisschool en Crescendo. Klassenorkest staat voor samen met elkaar muziek maken in een ècht orkest!

Onderstaand een leuk filmpje van een uitvoering van RTV Baarn van het klassenorkest

First Class

In samenwerking met TACT organiseren wij muzieklessen op de basisscholen Montini en KWS. Crescendo verstrekt enkele tientallen instrumenten waarop de leerlingen uit de bovenbouw gedurende tien weken les krijgen van professionele vakdocenten. Ook het onderwijzend personeel wordt geschoold om met muzieklessen door te kunnen gaan. Leerlingen die het na tien weken leuk vinden om door te gaan krijgen de mogelijkheden om nog eens tien weken deel te nemen aan de FIRSTCLASS bij Crescendo. Je leest hierover meer op de pagina FIRST CLASS

Op jouw school ook een klassenorkest?

Heb je als school interesse in het KLASSENORKEST? Neem dan gerust contact op: muziekschool@crescendobaarn.nl