Muziekschool Crescendo

Muziekschool Crescendo verzorgt lessen op veel verschillende instrumenten. En altijd met vakbewame professionele docenten. De lessen worden individueel gegeven. Per instrument lees je hieronder wat de mogelijkheden zijn. En je kunt altijd een proefles nemen. De eerste les wordt je aangeboden door Crescendo. Helemaal gratis.

Maak gerust een afspraak met onze coördinator van de muziekschool via een mail naar muziekschool@crescendobaarn.nl en bekijk ook eens de film hiernaast. Dat geeft een hele leuke indruk van een individuele les.
Meer weten over lid worden van Crescendo? Op de pagina lidmaatschap lees je meer over de voorwaarden en contributiebedragen. Ook is het is mogelijk, tegen een maandelijkse vergoeding een bruikleen instrument te krijgen van Crescendo. Zo kun je zonder grote investering al direct aan de slag. 

 

THEORIELES

Theorieles

Er wordt ook theorieles gegeven. Dat is nodig als je een muziekdiploma wilt gaan halen. De theorielessen zijn erg nuttig en leiden op voor het landelijke HaFaBra diploma A, B, C en D.

BLOKFLUIT

Blokfluit

Blokfluit spelen kan al vanaf je zesde jaar. Blokfluit spelen is relatief eenvoudig maar ook een zeer goede basis om, na voldoende ervaring, binnen de vereniging om te schakelen naar een ander instrument.

KLARINET

KLARINET

Dit prachtige instrument leent zich uitstekend voor alle genres muziek. Je kunt ermee terecht in alle onderdelen van muziekvereniging Crescendo. Er is zelfs een heus klarinetensemble

TROMPET

TROMPET

Een belangrijk koperinstrument is de trompet. Geschikt voor klassieke- en moderne muziek en een vaak gebruikt  voor solo’s . Inzetbaar in alle onderdelen van Crescendo.

TROMBONE BARITON BAS

KOPER

Anders dan de trompet is de trombone met de eigen unieke identiteit. Het “zware” koper wordt in het orkest ingevuld met de bariton of euphonium. En de grote bas? Een geweldige uitdaging.

HOORN

HOORN

Een bijzonder instrument binnen het koper is de hoorn. In het orkest heeft dit instrument een unieke rol. Je hoort duidelijk als de hoorn een partij speelt in een muziekstuk.

SAXOFOON

SAXOFOON

Een zeer populair instrument is de saxofoon. Binnen de vereniging zijn er alt-, tenor- en baritonsaxofoons.
Bij alle
orkestonderdelen kan je terecht met je saxofoon.

HOBO en FAGOT

HOBO en FAGOT

De meest bijzondere instrumenten qua geluid, uiterlijk en blaastechniek zijn toch wel de hobo en de fagot. Niet het gemakkelijkste instrument maar als je dit instrument beheerst gaat er een wereld voor je open

DWARSFLUIT

DWARSFLUIT

Een bijzonder instrument is de dwarsfluit. Niet te vergelijken met alle voorgaande instrumenten. Zelfs niet met de blokfluit. Een instrument met een warme en emotionele klank.

SLAGWERK

SLAGWERK

Verzamelnaam voor onbegrensde mogelijkheden; Drums of drumstel, pauken, bongo’s of grote trom. Maar ook melodisch slagwerk als marimba, xylofoon, gong, klokkenspel en effectinstrumenten als triangel of “regenmachine”.

De individuele opleiding wordt verzorgd met een aan de leerling aangepaste lesmethode. Dit bespreek je samen met je docent. De lessen duren 30 minuten en er worden 36 tot 40 lessen per jaar gegeven. Wil je af en toe een langere les (bijvoorbeeld 45 of 60 minuten), dan kun je dat bespreken met je docent.

 • Lessen worden verzorgd door gediplomeerde docenten
 • Docenten zorgen voor lesmateriaal, de aanschafkosten zijn voor rekening van de leerling
 • Lestijden worden ingeroosterd overleg met de leerling
 • Het muziekonderwijs is gericht op het behalen van een muziekdiploma HaFaBra van de KNMO volgens de ROA richtlijnen
 • Er is een mogelijkheid theorielessen te volgen
 • Alle docenten bij Crescendo hebben een VOG verklaring
 • Het lesgeld wordt gesubsidieerd door de gemeente als je lid bent van Crescendo en jonger bent dan 18 jaar met €3,50 per les
 • Het lesgeld is vrijgesteld van 21% BTW als je jonger bent dan 21 jaar
 • Het lesmateriaal en het lesgeld wordt rechtstreeks door de docent in rekening gebracht
 • De lessen vinden zoveel mogelijk plaats in het verenigingsgebouw
 • Een bruikleeninstrument via de vereniging is mogelijk (indien beschikbaar)
 • Het lesgeld voor het Individueel Muziekonderwijs komt bovenop de contributie voor Crescendo (zie LIDMAATSCHAP)