Saxofoon

Hoewel de saxofoon eruit ziet als een koper instrument, behoort deze toch echt tot de familie van houtblazers (met de klarinet, hobo, fagot en dwarsfluit). Meer specifiek; de saxofoon behoort tot de riet instrumenten. De toon wordt voortgebracht door een riet in trilling te brengen.
De meest gebruikte en verkrijgbare saxofoons zijn de sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoons. Bij Crescendo behoren de alt- tenor- en baritonsaxofoon tot de standaard bezetting. De sopraan saxofoon wordt soms ingezet voor specifieke solo’s. Met de saxofoon kun je bij alle onderdelen van Crescendo terecht.

De individuele opleiding wordt verzorgd met een aan de leerling aangepaste lesmethode. Dit bespreek je samen met je docent. De lessen duren 30 minuten en er worden 36 tot 40 lessen per jaar gegeven. Wil je af en toe een langere les (bijvoorbeeld 45 of 60 minuten), dan kun je dat bespreken met je docent.


LEEFTIJD VANAF: 8 jaar
PROEFLES: Gratis
LESDUUR: 30 minuten (45 of 60 minuten les is ook mogelijk)
AANTAL LESSEN PER JAAR: 36 tot 40 lessen
LESDAGEN: Maandag, dinsdag of donderdag
TARIEF 30 MINUTEN TOT 18 JAAR: € 19,50
TARIEF 30 MINUTEN TOT 21 JAAR: € 23,00
TARIEF 30 MINUTEN OUDER DAN 21 JAAR: € 27,83
CONTRIBUTIE: vanaf € 13,00 per maand (zie pagina lidmaatschap)
CONTACT MUZIEKSCHOOL: muziekschool@crescendobaarn.nl
DOCENT: Peter Lieberom

Peter Lieberom

Professioneel saxofonist, arrangeur en componist Peter Lieberom studeerde in 1993 met hoge cijfers af aan het Hilversum Conservatorium (momenteel AHK, Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten).

Hij heeft sindsdien zijn sporen ruimschoots verdiend in de Nederlandse en internationale muziekscene. Hij toerde jaren met Candy Dulfer’s band ‘Funky Stuff’ de wereld over en stond in 2007 tijdens het Bevrijdingsconcert als solist voor het Metropole Orkest. Hij trad o.a. op met Kane, Ten Sharp, Mike Mainieri (Steps Ahead), Marnix Busstra (Second Vision) en Dianne Reeves, The Four Tops en The Temptations.

Hij concerteerde 9 keer op het North Sea jazz festival. Lieberom is te beluisteren op tientallen CD’s en DVD’s, van o.a. Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer (7!), Kane, Second Vision, Gordon en Karin Bloemen, met wie hij jarenlang in alle Nederlandse theaters speelde.

Op televisie voorzag hij met zijn fusionband een aantal jaren de muzikale omlijsting voor de prime time AVRO-talkshow ‘Karel’ (van de Graaf) en speelde saxofoon in de leaders en tunes voor tv-series waaronder de Sylvia Millecam Show, Spoorloos en diverse tv-reclames.