Trombone, bariton en bas

Weer totaal anders dan de trompet is de trombone, hoewel dit instrument wel eens oneerbiedig een “schuiftrompet” wordt genoemd. Niets is minder waar. Een instrument met eigen unieke identiteit.

Het “zware” koper wordt binnen het orkest ingevuld met de bariton, ook wel euphonium genoemd. En wie kent niet de grote bas? Na de studie op bariton mogelijk jouw eindstation. Een geweldige uitdaging!

De individuele opleiding wordt verzorgd met een aan de leerling aangepaste lesmethode. Dit bespreek je samen met je docent. De lessen duren 30 minuten en er worden 36 tot 40 lessen per jaar gegeven. Wil je af en toe een langere les (bijvoorbeeld 45 of 60 minuten), dan kun je dat bespreken met je docent.

LEEFTIJD VANAF: 8 jaar
PROEFLES: Gratis
LESDUUR: 30 minuten (45 of 60 minuten les is ook mogelijk)
AANTAL LESSEN PER JAAR: 36 tot 40 lessen
LESDAGEN: Dinsdag
TARIEF 30 MINUTEN TOT 18 JAAR: € 18,50
TARIEF 30 MINUTEN TOT 21 JAAR: € 22,00
TARIEF 30 MINUTEN OUDER DAN 21 JAAR: € 26,60
CONTRIBUTIE: vanaf € 13,00 per maand (zie pagina lidmaatschap)
CONTACT MUZIEKSCHOOL: muziekschool@crescendobaarn.nl
DOCENT: Kenneth Zandbergen

Kenneth Zandbergen

Kenneth Zandbergen (1984) is op twaalfjarige leeftijd begonnen met trombone spelen bij harmonie “Oefening” in Standdaarbuiten. Op achttien jarige leeftijd is Kenneth naar vooropleiding van het Brabants Conservatorium gegaan waar hij les volgde bij Henri Aarts (solo- trombonist Brabants Orkest).

In 2006 maakte hij de overstap naar het Conservatorium van Amsterdam waar hij bastrombone heeft gestudeerd bij Raymond Munnecom (bastrombonist Koninklijk Concertgebouw Orkest). Hier behaalde hij zijn Bachelor diploma in 2009. Voor zijn Master diploma bastrombone en contrabastrombone heeft Kenneth gestudeerd bij Brandt Attema (bastrombonist Radio Philharmonisch Orkest) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij behaalde zijn Master degree in 2011.

In 2009 heeft Kenneth het concours gewonnen welke verbonden is aan het Internationale Lätzsch Trombone Festival in Duitsland en in 2011 heeft hij hier als solist opgetreden.