Trompet

De trompet is een koperinstrument dat veel wordt gebruikt in klassieke en jazzensembles.
De trompetgroep varieert van de piccolotrompet met het hoogste register in de koperfamilie tot de bastrompet, die een octaaf lager is dan de standaard B♭ of C-trompet.

Bij Crescendo hebben we de standaard de B♭ trompet en soms de bugel met een iets bredere buis en zachtere klank (zie foto hierboven).
De trompet is onmisbaar in het orkest en is ook bij uitstek een solo instrument. De trompet komt voor in alle muziekstijlen zoals pop, jazz en klassieke muziek.
Drie ventielen, met de vingers bespeeld, beïnvloeden de toonhoogte. Lipspanning bepaalt de toonvorming.

De individuele opleiding wordt verzorgd met een aan de leerling aangepaste lesmethode. Dit bespreek je samen met je docent. De lessen duren 30 minuten en er worden 36 tot 40 lessen per jaar gegeven. Wil je af en toe een langere les (bijvoorbeeld 45 of 60 minuten), dan kun je dat bespreken met je docent.

LEEFTIJD VANAF: 8 jaar
PROEFLES: Gratis
LESDUUR: 30 minuten (45 of 60 minuten les is ook mogelijk)
AANTAL LESSEN PER JAAR: 36 tot 40 lessen
LESDAGEN: Maandag, dinsdag, woensdag of vrijdag
TARIEF 30 MINUTEN TOT 18 JAAR: € 16,50
TARIEF 30 MINUTEN TOT 21 JAAR: € 20,00
TARIEF 30 MINUTEN OUDER DAN 21 JAAR: € 24,20
CONTRIBUTIE: vanaf € 13,00 per maand (zie pagina lidmaatschap)
CONTACT MUZIEKSCHOOL: muziekschool@crescendobaarn.nl
DOCENT: Thomas Lowe

Thomas Lowe

Ik ben opgegroeid in Engeland, in de stad Huddersfield. Het is een stad met veel cultuur, een universiteit en een prachtig stadhuis waar concerten worden gegeven.
De ‘Huddersfield Choral Society’ en het ‘Huddersfield Contemporary Music Festival’ genieten internationaal bekendheid. Maar vraag een ‘Northener’ wat zijn hart sneller doet kloppen en zijn antwoord zal zijn: dat typisch Engelse fenomeen ‘de brassband’. Wereldberoemde bands zoals de ‘Black Dyke Mills’ en ‘Brighouse and Rastrick’ repeteren in de omgeving. En zo zette ik mijn eerste muzikale stapjes op
de cornet in een jeugdbrassband. Een geweldige leerschool! Daarna heb ik de overstap naar de trompet gemaakt en speelde ik in de regionale jeugdsymfonie en harmonieorkesten. Ik ben vanaf die tijd eigenlijk volop bezig met muziek. Er werd ook veel piano gespeeld en er werd gezongen. Via studies in muziekwetenschap, trompet en directie ging ik me steeds verder verdiepen in de muziek. Ondertussen speelde ik trompet in alles wat los en vast zit! Zowel bij beroepsorkesten als amateurensembles en naast klassiek ook bigband, latin, jazz en musical!